Benodigdheden:
- 4 rijpe bananen
- 3 eieren
- 150 gram gula djawa
- 220 gram bloem
- 3 volle theelepels spekkoekkruiden
- 1 theelepel baking soda
- 8 cakevormpjes doorsnede 10 cm
- olie om vormpjes in te vetten
Bereidingswijze:
- Doe 3 bananen in een mengkom, prak ze niet al te fijn met een vork.
- Voeg de eieren, gula djawa en de olie toe en meng goed door elkaar met een mixer.
- Meng in een andere kom de gezeefde bloem, spekkoekkruiden, bakingsoda en een snufje zout. Voeg toe aan het bananenmengsel en meng alles goed tot een redelijk vloeibaar beslag.
- Vul de ingevette cakevormpjes met het beslag en bak ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven.
- Karamelliseer de vierde in plakjes gesneden banaan in een koekenpan.
- Serveer de afgekoelde cakejes met een paar gekarameliseerde plakjes banaan erop.
- Strooi eventueel spekkoekkruiden op het bord en over de plakjes banaan.
Geniet!