Ingrediënten
- 500 gram runderpoulet
- 1 grote fijngesneden ui
- Daily rijstolie
- 1 kopje melk
- 1 geklopt ei
- 5 sneetjes witbrood
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 eetlepel Flowerbrand tamarindepasta
- 2 theelepels Flowerbrand gula djawa (palmsuiker)
- zout
Bereidingswijze
Week het brood in de melk en giet de melk dat niet door het brood is opgenomen af. Klop het brood uit.
Fruit in de rijstolie de ui, kerrie, zout en gula djawa met toevoeging van de tamarinde (=asem). Voeg hier het uitgeklopte brood, het vlees en de helft van het geklopte ei aan toe.
Leg dit alles in een met boter ingevette vuurvaste schaal en giet de helft van het uitgeklopte ei er overheen.
Laat het in 25 minuten in een warme oven (stand 175 graden) gaar bakken.
Serveertip: Serveer dit gerecht met droge witte rijst, reepjes komkommer, plakjes banaan, gebakken kokos en sambal.