Ingrediënten:
– 2 pakjes Spring Home Roti Paratha Plain (diepvries)
– 1 blik Nature’s Charm young green jackfruit
– 8 eetlepels olie
– 3 sjalotjes, klein snijden
– 3 teentjes knoflook, fijn snijden
– 2 eetlepels palmsuiker
– 2 wortels, klein gesneden, geblancheerd
– 2 stronkjes jonge prei, in halve dunne ringen snijden, geblancheerd
– 5 takjes selderij
– 1 nootmuskaat
– 4 eetlepels rijstmeel
– 100 cc water
– zout
– peper
Bereidingswijze:
– verwarm de olie
– voeg de fijngesneden sjalotjes toe
– voeg daarna de uitgelekte en geplozen jackfruit (nangka) toe
– alles goed omroeren
– de knoflookstukjes even meebakken
– de palmsuiker toevoegen
– roerbak de klein gesneden stukjes wortel, de in dunne ringen gesneden prei en de fijn gesneden selderij mee
– voeg 4 eetlepels rijstmeel toe, houd de massa goed warm!
– voeg de geraspte nootmuskaat toe
– blijf roeren, voeg scheutje voor scheutje het water toe en maak verder op smaak met peper en zout
– laat de stevige ragout afkoelen!
– verwarm de oven voor op 190 graden Celsius
– leg 10 bevroren Roti Paratha’s op het werkblad, plaats op één helft van de roti de ragout
– sla de andere helft erover en druk met een vork stevig de randen aaneen
– leg de halve maantjes op een met bakpapier bedekte bakplaat.
– binnen 20 minuten zijn ze bruin gebakken.
Serveer warm met sambal djeroek, gemengd met light soja en eet smakelijk!