Keep it tasty simple tijdens de paasdagen!
Deze Pastei Tutup (betekent dicht) kun je van tevoren maken. Warm geserveerd is deze pastei heerlijk!
Benodigdheden:
. 3 eetlepels zonnebloemolie
. 2 grote uien fijngesneden
. 4 teentjes knoflook
. 3 eetlepels sambal badjak Flowerbrand
. 2 theelepels sambal oelek Flowerbrand
. 1 rundvleesbouillon blokje verkruimeld
. 8 eieren
. 1,5 kilo aardappels
. 500 gram rundergehakt
. 2 stronken prei in ringen gesneden
. 400 gram wortels fijngesneden
. 300 gram doperwten
. 75 gram so-oen (optioneel)
. 1 scheut Kaki Tiga (betekent driepoot) ketjap
. 2 theelepels kerrie djawa
. 100 gram roomboter
. 100 ml melk
. 1 theelepel vers geraspte nootmuskaat
. panko
. zout en peper naar smaak
Bereiding:
Verwarm de oven op 175 graden Celsius.
Kook de aardappels en maak er een aardappelpuree van met melk, boter, nootmuskaat en de kerrie djawa en 1 ei evt. met een snufje zout.
Kook 6 eieren hard.
Verhit olie in een ruime wadjang en fruit hierin ui, knoflook, sambal badjak en sambal oelek.
Rul het gehakt. Voeg de prei, wortels en erwten toe, meng het rundvleesbouillonblokje door het gehakt groentenmengsel en laat het doorgaren.
Maak het af met een scheut Kaki Tiga ketjap. Het mengsel mag niet te vochtig zijn. Evt. een beetje maizena gebruiken om te binden.
Gekookte so-oen kan ook toegevoegd worden (optioneel).
Vet een ovenschaal in met boter of olie, bedek de bodem met een laagje aardappelpuree. Schep hierop het gehakt groentenmengsel. Verdeel de 6 gekookte hele eieren hierover en bedek dit met de rest van de aardappelpuree. Kluts het ei, bestrijk de pastei en bestrooi met panko.
Bak de pastei in ongeveer 35 minuten tot de bovenkant donkergeel/lichtbruin is.
Eventueel na 25 minuten verder afbakken met aluminiumfolie als de pastei te donker wordt.
De volgende dag is de pastei nog lekkerder!
Een stuk koude pastei in de oven 10 minuten verwarmen op 175 graden Celsius.
Serveer op een bananenblad met extra sambal erbij.
Vrolijk Pasen!