Pudding in laagjes met Javaanse suiker en kokosmelk.
Bruine laag
Ingrediënten:
– 60 g Hun kwee meel sago
– 50/60 ml water (voor mengen)
– 125 g Flowerbrand gula djawa schijf
– 500 ml water
– 1 g zout
Bereiding:
Spoel vormpjes, puddingvorm of een vierkante vorm om met koud water.
Hak de gula djawa schijfjes (en evt. santen) in stukjes.
Leng, voor de bruine laag, het hun kwee meel sago aan met 50/60 ml water.
Roer dit goed door en voeg beetje bij beetje water toe tot je geen klontjes meer hebt.
Breng 500 ml water aan de kook en laat de gula djawa en zout hierin oplossen.
Haal de pan van het vuur zodra de gula djawa is opgelost.
Voeg het hun kwee papje al roerend toe en breng dit op laag vuur weer tegen de kook. Blijf roeren tot het er wat glazig uitziet en dik is.
Giet de bruine laag in de vorm(en).
Witte laag
Ingrediënten:
– 60 g Hun kwee meel sago
– 50/60 ml water (voor mengen)
– 165 ml Nutco cocosmelk *
– 125 g kristalsuiker
– 335 ml water
– 1 g zout
* ook kan 165 g santen gebruikt worden, maar dan is de hoeveelheid water geen 335 ml maar 500ml
Bereiding:
Spoel vormpjes, puddingvorm of een vierkante vorm om met koud water.
Leng, voor de witte laag, het hun kwee meel sago aan met 50/60 ml water.
Roer dit goed door en voeg beetje bij beetje water toe tot je geen klontjes meer hebt.
Breng 335 ml water aan de kook en laat de suiker, kokosmelk (of santen) en zout hierin oplossen.
Haal de pan van het vuur zodra de suiker en santen zijn opgelost.
Voeg het hun kwee papje al roerend toe en breng dit op laag vuur weer tegen de kook. Blijf roeren tot het er wat glazig uitziet en dik is.
Giet de witte laag op de bruine laag en laat de kue talam op het aanrecht afkoelen.
Laat het volledig opstijven in de koelkast.
Snijd de vierkante vorm in ruiten.
Tip: voeg wat tamarinde toe aan het eindproduct voor een extra smaakbelevenis