• Nederlands
  • English

De leverancier voor al uw

ASIAN FOOD

☎ bel ons: 070-3011700

Kip Curry Groen – Gang Keo Wan

Kip Curry Groen – Gang Keo Wan

Ingrediënten

  • 300 gr kipfilet (gesneden in 7-10 stukjes)
  • Daily rijstolie
  • Nutco cocosmelk
  • 50 gr Daily currypasta groen
  • 4 blaadjes Erawan purutblad gedroogd
  • 10-15 basillicumblaadjes
  • 1 rode peper
  • 1 aubergine
  • 2 eetlepels Daily vissaus
  • Flowerbrand gula djawa (palmsuiker)
  • zout
  • Daily rijst jasmijn

Dit recept is voor een medium 1-2 personen bowl.

Mix 150 ml kokosmelk met 150 ml water and houd 150 ml kokosmelk apart in een kom. Doe de mix 300 ml kokosmelk en water in een pan op medium warmte. Doe de kipstukken erbij voor 2 minuten en wanneer de mix heet is, haal de kipstukken eruit. Doe wat rijstolie in een pan op medium warmte en wanneer dit heet is, doe the groene currypasta erbij (meer/minder bepaalt de heetheid). Roerbak totdat het aroma vrijkomt, voeg de 150 ml kokosmelk toe en laat dit 5 minuten koken. Voeg dan de mix 300 ml kokosmelk en water toe and laat dit 10 minuten koken. Doe de kipstukken erbij en de aubergine (licht gekookt en in blokjes gesneden; zie hieronder) en laat dit 5 minuten koken. Doe er wat zout en vissaus bij. Daarna de smaak balanceren met zoet door er palmsuiker aan toe te voegen. Van de warmtebron afhalen. Voeg toe de purutblaadjes, basillicumblaadjes en de rode peper.

Hoe de aubergine te koken: in blokjes snijden en kook deze in water met 1 theelepel azijn en 1 theelepel rijstolie gedurende 3-4 minuten.

Serveren met heerlijk geurende witte Thaise jasmijn rijst.