Ingrediënten
- 1 kilo in stukken gesneden kip
- 2 grote fijngesneden uien
- Daily rijstolie
- 2 a 4 heel fijngesneden rode lomboks
- 1/2 kopje Dhillon cocoscréme (santen)
- 1 stukje Flowerbrand trassi bakar
- 4 theelepels Flowerbrand knoflookpasta
- 1 eetlepel Flowerbrand tamarindepasta
- 1.5 theelepel Vanka-Kawat gember gemalen (djahe)
- 5 fijngestampte Flowerbrand kemirinoten
- 1/2 theelepel Vanka-Kawat sereh gemalen
- 2 blaadjes daun salam Vanka-Kawat daon salamblad
- zout
- water
Bereidingswijze
Kook de kip half gaar in een liter water neem hem uit de pan (bouillon bewaren) en dep de kip droog.
Fruit in de rijstolie de trassi, knoflookpasta, ui, de fijngestampte kemirinoten, rode lomboks, djahé, seréh en de daun salam. Voeg er, als de ui bruin is, de kip en wat zout aan toe.
Voeg er een halve liter van de bewaarde bouillon aan toe en laat dit 10 minuten stoven. Draai het vuur laag en giet er de cocoscréme (santen) bij. Laat dit koken tot de saus is ingedikt.
Voeg er dan naar smaak de tamarindepasta (asem) aan toe.