Ingrediënten
- 500 gram kip
- 1.000 ml cocosmelk
- 2 cm Vanka-Kawat laos gedroogd (galanga)
- 2 stuks Vanka-Kawat sereh gras (diepvries)
- 4 stuks Erawan purutblad gedroogd
- 5 stuks Flowerbrand daon salamblad
- 1 eetlepel zout
- zoveel je wilt Kokki Djawa uitjes gebakken
- KRUIDEN:
- 0,5 eetlepel Vanka-Kawat koenir gemalen (curcuma)
- 0,5 eetlepel Vanka-Kawat gember gemalen (djahe)
- 1 eetlepel Vanka-Kawat peper wit gemalen
- 15 stuks Flowerbrand pepers rood gedroogd
- 7 stuks Flowerbrand sjalot rood (diepvries)
- 5 teentjes knoflook
- 3 stuks Flowerbrand kemirinoten
Bereidingswijze
Doe alle kruiden in een blender en meng deze tot een gladde massa.
Doe de kip in een pan, bedek deze met de kruiden en laat staan gedurende 5 minuten.
Doe de kokosmelk en de overige ingredienten erbij en laat dit koken op een laag pitje totdat de kokosmelk dik wordt. Goed doorroeren om verbranden te voorkomen.
Serveren met gebakken uitjes.