Ingrediënten
- 1 kilo kip
- 3 grote fijngemaakte uien
- Daily rijstolie
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 kopje Dhillon cocoscréme (santen)
- 2 theelepels Flowerbrand knoflookpasta
- 1 eetlepel Flowerbrand sambal oelek
- 1 stukje Flowerbrand trassi bakar
- 1 stukje seréhstengel
- 1 theelepel ketumbar
- peper, zout en nootmuskaat
- 1 kopje water
Bereidingswijze
Wrijf de kip in met peper, zout en nootmuskaat en laat dit intrekken. Bak de kip in rijstolie bruin. Fruit in wat rijstolie de trassi, uien, knoflook, seréh, ketumbar en de sambal oelek.
Voeg er, als de uien bruin zijn, de gebakken kip aan toe en laat de kip in het mengsel mooi bruin worden. Voeg er de cocoscréme (santen), het water en de tomatenpuree aan toe.
Roer het geheel goed door elkaar en laat het nog een half uur sudderen.