Voor deze vegan nasi tjampoer heeft onze Kokki kentang goreng kerrie en sajoer toemis van witlof, tomaat, rode puntpaprika en groene courgette gemaakt. Als vleesvervanger wordt jonge groene jackfruit (nangka) in ketjap gebruikt.
Ingrediënten:
– 1 blik Nature’s Charm young green jackfruit (nangka)
– 1 witte ui in ringen gesneden
– 1 rode ui in ringen gesneden
– scheutje light soja
– 1 eetlepel Flowerbrand gember-knoflookpasta
– 1 eetlepel sambal peteh of sambal badjak
– 6 eetlepels Kaki Tiga ketjap
– sap van 1 limoen
– 2 eetlepels olie
Bereidingswijze:
– laat de jonge groene jackfruit (nangka) uitlekken in een vergiet
– maak van de gember-knoflookpasta, sambal, ketjap en limoensap een marinade
– doe de jonge groene jackfruit (nangka) in de marinade en laat deze ongeveer 1 uur intrekken
– bak de uienringen glazig in 2 eetlepels olie; niet te ver doorbakken anders worden ze te bitter
– blus af met light soja
– haal de uienringen uit de pan
– bak de gemarineerde jonge groene jackfruit (nangka) in dezelfde pan, eventueel met wat extra olie
– haal de stukken jonge groene jackfruit (nangka) van elkaar met een vork
– schep goed door totdat alles warm is, voeg dan de uienringen weer toe