Ingrediënten
- 1 zakje garnalen
- rijstpapier 22 cm
- kleine slakrop
- 1 komkommer
- 1 zakje corianderblaadjes
- 1 zakje mintblaadjes
- Flowerbrand hoisinsaus
- 1 peen
- 1 zakje pinda’s
Maak de garnalen schoon (verwijder de harde staart). Snijd de sla, komkommer (zonder schil), coriander en mint in stukjes en meng het door elkaar in een kom.
Doe lauw water in een eetbord en leg hier kort een rijstpapiervel in. Haal het vel er weer uit en leg het voor u op een droog bord of plankje. Doe een beetje van de groene mix van voren op het rijstpapiervel (aan beide zijkanten een paar centimeter vrijhouden) en sla de beide zijkanten naar binnen. Begin nu stevig van u af te rollen en doe telkens een garnaal bovenop.
Stamp de pinda’s tot kleine stukjes en snijd de peen tot kleine reepjes. Doe hoisin saus in een kommetje en doe hier de stukjes pinda en peen bij. Met wat gesneden pepertjes maakt u naar wens deze saus heter.
Dit gerecht is snel gereed en zo eten!
TIP: voeg stukjes gekookt varkensvlees of kip en rijstvermicelli toe. Verder geeft een kommetje vissaus met zoete chilisaus een extra smaakbelevenis.
Bekijk in deze video hoe dit gerecht wordt bereid bij een familie in een Zuid Vietnamees dorp.