Ingrediënten
- 750 ml water
- 1 pakje Tepung (meel) Hun Kwe
- 2 eetlepels tapiocameel
- 1 eetlepel + 1 theelepel rijstmeel
- 1/2 theelepel (pandan) groene kleur
- scheutje (rijst)olie
- 1 zak rode boontjes (boontjes eerst een nacht weken in koud water)
- 2 pakjes Nutco (tetrapak) cocosmelk 17% vet
- kristalsuiker (naar smaak)
- 2 zakjes van 8 gram vanillesuiker
Bereidingswijze
Verwarm de volgende ingrediënten in een pan op middel verwarmstand terwijl je goed stevig blijft roeren totdat een mooie groene dikke substantie ontstaat:
750 ml water, 1 pakje Tepung (meel) Hun Kwe, 2 eetlepels tapiocameel, 1 eetlepel rijstmeel, 1/2 theelepel (pandan) groene kleur, scheutje (rijst)olie (zodra de substantie dikker begint te worden).
Zet een bak (ijs)koud water neer met daarin een groot blok ijs.
Pak het speciale apparaat met gaatjes (zie afbeelding).
Vul het gaatjesapparaat met de groene substantie en druk de sliertjes (Bánh lọt) in de bak met ijskoud water. Herhaal dit totdat de pan leeg is.
Maak eventueel aan elkaar geplakte sliertjes in het water los van elkaar met de hand.
Laat de rode boontjes een nacht weken in koud water en was hierna de boontjes. Kook de boontjes in water gedurende ongeveer 1 uur totdat deze zacht zijn. Voeg wat suiker en kokosmelk (17% vet) toe naar smaak. Dit kan warm of koud worden verwerkt in deze Vietnamese Tjendol.
Verwarm in een pannetje 200 ml Nutco kokosmelk (17%) met 100 ml water en 1 theelepel rijstmeel. Voeg een snufje zout toe en ongeveer 16 gram vanillesuiker.
Doe eerst de rode boontjes in een groot glas, daarna de groene sliertjes (Bánh lọt) en als laatste de kokosmelk.