Ingrediënten:
Bereidingswijze sojamelk:
- – Week de sojaboontjes in water gedurende 6-8 uur.
- – Laat het water weglopen.
- – Doe de geweekte boontjes in een blender en voeg wat water toe. Mix totdat er een vloeistof ontstaat.
- – Doe de inhoud van de blender in een doek en kneed de sojamelk eruit.
- – Kook de sojamelk gedurende 20-25 minuten op een laag vuur.
- – De sojamelk is nu klaar om warm of later koud te drinken.
Bereidingswijze tofu:
- – Doe de hierboven gemaakte sojamelk in een pan en voeg natuurazijn toe (3 eetlepels op 6 liter).
- – Roeren gedurende 5 minuten op laag vuur.
- – Doe de soja in een doek in een bakje en pers het vocht eruit door een bakje op de doek te drukken.
- – De tofu is nu gereed om zo te eten of in een gerecht te verwerken.
- – Als voorbeeld een zelfgemaakte gezonde soep van enkel natuurlijke ingrediënten.