Ingrediënten
- 250 gram in stukjes gesneden rundvlees
- 2 grote gesneden uien
- Daily rijstolie
- 2 theelepels Flowerbrand knoflookpasta
- 1 stukje Flowerbrand trassi bakar
- 2-3 eetlepels Ketjap A ketjap A manis kentel
- 5 fijngestampte Flowerbrand kemirinoten
- 1 kopje dikke Dhillon cocoscréme (santen)
- 3 in fijne ringen gesneden rode lomboks
- 2 theelepels Vanka-Kawat gember gemalen (djahe)
- 2 theelepels Vanka-Kawat laos gemalen (galanga)
- 2 theelepels Vanka-Kawat ketoembar gemalen (koriander)
- zout
- water
Bereidingswijze
Fruit in wat rijstolie de ui, knoflookpasta en de trassi. Voeg er, als de ui bruin is, het vlees, de kruiden, de fijngestampte kemirienoten en de lomboks aan toe.
Voeg wat water toe zodat het vlees net onder water staat en laat het geheel in 3/4 tot 1 uur gaar stoven.
Voeg als laatste de cocoscréme (santen) en de ketjap toe en breng het geheel eventueel met wat zout op smaak.