Ingrediënten
– witte rijst
♦ voor de Tjolloh Tjolloh:
– garnalen, forelfilet of gestoomde makreelfilet
– Sarirasa Tjolloh Tjolloh
– limoensap
– Kaki Tiga ketjap manis (zoet)
– Flowerbrand sambal oelek en/of verse rode pepers
♦ voor het groentegerecht:
– gebruik rode en groene groente om een mooie (kerst)kleur te krijgen: paksoy, zoete puntpaprika, komkommer
– kip of kalkoen voor de ayam of kalkoen besengeh
– 8 hardgekookte eieren
– Sarirasa boemboe bali
– grote (Tiger) garnalen
– ui
– knoflookpuree
– Daily rijstolie
– Superior light sojasaus
– Flowerbrand sambal trassi
– Flowerbrand atjar tjampoer (bijgrecht)
Bereidingswijze
. kook de witte rijst
. maak de Tjolloh Tjolloh met een vis naar keuze
. bereid de kip of de kalkoen
. kook de eieren hard, halveer deze en overgiet de eieren met Bali saus
. bak de grote (Tiger) garnalen op hoog vuur in ongeveer 3 minuten, zet opzij. Bak in de resterende rijstolie 1 eetlepel sambal trassi, doe de garnalen terug in de pan
. snijd de paksoy in gelijke stukken, snijd de rode zoete puntpaprika in gelijke stukken, snijd komkommer julienne, bak in olie; voeg 1 gesnipperde ui en 1 eetlepel knoflookpuree toe; roerbak paksoy, paprika en komkommer en maak af met superior light sojasaus.
Hoe te serveren
Neem een groot bord, plaats in het midden de gekookte rijst (uit een glas of kopje), serveer de gerechten op kleur rondom.
Serveer de Tjolloh Tjolloh op een apart bordje ernaast, eventueel afmaken met limoensap, Kaki Tiga Ketjap Manis en extra sambal oelek en/of verse rode pepers.
Tjolloh Tjolloh betekent dip dip, behalve vis kunnen allerlei soorten groenten gedipt worden; bv geroosterde aubergines, tomaten, kool, enz.