Ingrediënten
- 300 gr kipfilet (gesneden in 7-10 stukjes)
- Daily rijstolie
- 50 gr Daily currypasta rood
- Daily kouseband (diepvries)
- 2 eetlepels Daily vissaus
- Flowerbrand gula djawa (palmsuiker)
- 4 blaadjes Erawan purutblad gedroogd
- 1 rode peper
Dit recept is voor een medium 1-2 personen bowl.
Schoon de kip en kook deze op medium warmte gedurende 1 minuut. Snijd dan de kip in hapklare stukjes. Kook de lange bonen op medium warmte gedurende 1 minuut. Doe wat rijstolie in een pan op medium warmte en wanneer dit heet is, doe the rode currypasta erbij (meer/minder bepaalt de heetheid). Roerbak totdat het aroma vrijkomt. Voeg de gekookte kip toe en roerbak 2-3 minuten. Voeg toe wat water, de vissaus en de lange bonen. Daarna de smaak balanceren met zoet door er palmsuiker aan toe te voegen. Roerbak dit 2-3 minuten, voeg toe de purutblaadjes, de rode peper en roerbak gedurende ongeveer 30 seconden. Van de warmtebron afhalen.
Serveren met heerlijk geurende witte Thaise jasmijn rijst.