Ingrediënten
- 1 kilo in stukken gesneden kip
- 2 grote fijngesneden uien
- Daily rijstolie
- 5 fijngestampte Flowerbrand kemirinoten
- 2 theelepels Flowerbrand knoflookpasta
- 1 kopje Dhillon cocoscréme (santen)
- 1/2 eetlepel Flowerbrand gula djawa (palmsuiker)
- 1 stukje Flowerbrand trassi bakar
- 2 schijfjes Vanka-Kawat laos (galanga) (diepvries)
- 2 theelepels Vanka-Kawat koenir gemalen (curcuma)
- 2 theelepels Vanka-Kawat ketoembar gemalen (koriander)
- peper en zout
- water
Bereidingswijze
Trek van de kip een halve liter bouillon. Voeg peper en zout toe. Haal de halfgare kip uit de bouillon (bouillon bewaren) en dep ze droog.
Bak de kip in rijstolie knapperig bruin, neem ze weer uit de pan. Fruit in wat rijstolie de ui, knoflookpasta, de trassi en de fijn gestampte kemirinoten. Bak het geheel tot de uien bruin zijn en voeg er de rest van de kruiden, cocoscréme (santen) en bouillon aan toe.
Doe hier de kip in en laat het geheel zachtjes doorkoken tot de kip gaar en het vocht ingedikt is. Voeg er tot slot naar smaak de gula djawa aan toe.
Serveer dit gerecht met onze witte rijst.