Hartige maiskoekjes of Kwee Djagoeng: een voorafje of als bijgerecht bij de rijsttafel of bij de thee.
Ingrediënten
1/2 blikje djagoeng (mais)
2 eieren
8 eetlepels tarwebloem
zout of bouillonblokje (verkruimeld)
1 cm santen (kokos)
1 rode ui
1 teentje knoflook
1 preitje
5 takjes selderij
1 rode lombok (peper)
rijstolie
kruiden:
4 kemirienoten
1 theelepel ketoembar
1/2 theelepel djinten (komijnzaad)
2 theelepels laos
1 snufje trassi (garnalenpoeder)
1 theelepel kentjur
Bereidingswijze
Los de santen op in een kopje melk. Klop de eieren. Meng de tarwebloem met het santenvocht.
Snijd de ui, knoflook, prei, selderij en lombok fijn.
Meng deze ingrediënten door het beslag samen met de kruiden (kemirienoten en ketoembar altijd eerst poffen en dan pas fijnwrijven).
Bak dan lepelsgewijs platte koekjes in de hete olie.