Dit gerecht is naar de neef van onze kokki Betty vernoemd. Zijn naam was Ventje en hij heeft dit heerlijke en eenvoudig te bereiden recept aan Betty gegeven. Betty heeft haar kleinkind de naam Ventje doorgegeven.
Bijgerecht: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingredienten:
- 1 kg gamba’s
- zonnebloemolie
- 1 verse ananas
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 cm verse laos
- 2 rode pepers
- 2 groene pepers
- 2 daun salam (laurierblad)
- 4 daun djeroek purut (limoenblad)
- 1 schijfje gula djawa (palmsuiker)
- 75 g boter
Bereidingswijze:
Maak de gamba’s schoon en droog ze goed met keukenpapier. Verhit een scheut zonnebloemolie in een pan en bak de gamba’s in circa 5 minuten net gaar. Haal ze uit de pan en zet aan de kant. Schil en snijd de ananas in stukjes. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de laos in stukken en de pepers in ringetjes. Houd een beetje van deze pepers apart om mee te garneren.
Verhit een scheut zonnebloemolie in een pan en fruit de ui, knoflook en laos. Voeg de daun salam, daun djeroek purut en pepers toe en fruit even mee. Voeg de gula djawa toe en roer dit tot een mooie saus. Voeg de gamba’s toe aan de saus en warm circa 2 minuten door. Voeg de boter en de ananas toe en bestrooi met de bewaarde peperringetjes.