Ingrediënten
- 500 gram kip of rundvlees
- dit recept is voor één van onze boemboes Kokki Djawa boemboe blado
- of Sarirasa boemboe blado
- Daily rijstolie
- water
Bak de in dunne plakjes gesneden runderbiefstuk kort aan of bak de stukjes kip goudbruin. Neem ze uit de pan. Fruit in 2 eetlepels olie de kruidenmix (boemboe). Voeg de kip of het rundvlees weer toe en meng het goed door elkaar.
Voeg 250 ml water toe, scheutje voor scheutje en blijf omscheppen. Laat het gaar worden en tot de gewenste dikte indampen.
Vegetarisch: gebruik 8 hardgekookte eieren of 500 gram in blokjes gebakken tahoe of tempeh.
TIP: goed te combineren met één van onze andere Kokki Djawa, Sarirasa of Koningsvogel boemboes zoals sajoer lodeh, bali of sambal goreng. Met de rijsttafelmix van Kokki Djawa is dit gerecht compleet.
Serveer er één van onze sambals bij.