• Nederlands
  • English

The supplier for all your

ASIAN FOOD

☎ call us: 003170-3011700

Boemboe Besengeh

Ingrediënten

  • 500 gram kipkarbonade zonder bot
  • dit recept is voor één van onze boemboes Kokki Djawa boemboe besengeh
  • of Sarirasa boemboe besengeh
  • of stazak Kokki Djawa boemboe besengeh
  • Daily rijstolie
  • cocosmelk Nutco cocosmelk
  • klein blokje gula djawa
  • sereh Vanka-Kawat sereh gras (diepvries)

Kruid de kip met peper en zout en bak deze krokant in 6 eetlepels olie. Haal de kip weer uit de pan en houd deze warm onder folie of in een voorverwarmde oven. Fruit de kruidenmix (boemboe) in dezelfde olie. Voeg de kip weer toe aan het mengsel. Voeg de cocosmelk (santen), de gula djawa en de gekneusde sereh stengel toe. Laat de saus op een lage warmtebron goed indikken.

TIP: serveren met rijst, sambal goreng boontjes en krupuk.