Ingrediënten
- 500 gram kip, rundvlees of vis
- dit recept is voor één van onze boemboes Kokki Djawa boemboe bali
- of Sarirasa boemboe bali
- of stazak Kokki Djawa boemboe bali
- Daily rijstolie
- water
Bak de stukjes kip goudbruin, braad het rundvlees of bak de vis. Neem ze uit de pan. Fruit de kruidenmix (boemboe) in 2 eetlepels olie, voeg de stukjes kip, rundvlees of vis weer toe en meng het geheel. Voeg 250 ml water toe, doe dit voorzichtig, scheutje voor scheutje en blijf alles goed omroeren. Laat het geheel gaar sudderen tot het water voldoende is ingedampt. Vis is sneller gaar dan vlees, dus deze pas later toevoegen. Let op dat de vis niet uit elkaar valt. Vegetarisch: gebruik 8 hard gekookte eieren of 500 gram in blokjes gesneden tahoe of tempeh. TIP: goed te combineren met één van onze andere Kokki Djawa, Sarirasa of Koningsvogel boemboes zoals sajoer lodeh, opor of sambal goreng. Met de rijsttafelmix van Kokki Djawa is dit gerecht compleet. Serveer er één van onze sambals bij.