Ingrediënten
- 1 gestoomde makreel van 350 gram
- dit recept is voor één van onze boemboes Kokki Djawa boemboe pepesan
- of Sarirasa boemboe pepesan
- Daily rijstolie
- Flowerbrand atjar tjampoer
- water
Pepesan is een pikant visgerecht. Met bijna alle vissoorten kan dit gerecht bereid worden. Wij gebruiken een gestoomde makreel van ongeveer 350 gram.
Fruit de kruidenmix (boemboe) in 2 eetlepels olie, voeg hieraan toe 80 ml water. Blijf goed roeren tot een stevige saus ontstaat.
Snijd de makreel open en fileer de makreel. Besmeer beide zijden met saus, leg ze op elkaar. Wikkel de makreel in bananenblad of in aluminiumfolie. Laat deze in een voorverwarmde oven van 180 graden, 20 minuten warm worden zodat de vis doordrongen is van de saus.
Dit is goed te combineren met onze witte rijst en een beetje van onze atjar tjampoer.