Ingrediënten
- 200 gram kip
- 50 gram ham of ontbijtspek
- dit recept is voor één van onze boemboes Kokki Djawa boemboe bami goreng
- of Sarirasa boemboe bami goreng
- Daily rijstolie
- 2 eetlepels Kaki Tiga ketjap kaki tiga medja
- 3 eetlepels Flowerbrand sojasaus yellow label asin zout
- 200 gram spitskool
- 1 prei
- 8 takjes selderij
- 4 eieren
- Long Life mie eier snelkokend
Kook de bami zoals op de verpakking is vermeld. Bak de kip krokant, haal het weer uit de pan en snijd het in kleine stukjes. Snijd de ham of ontbijtspek in dunne reepjes. Snijd de prei en de kool in dunne reepjes. Bak een spiegelei van de eieren.
Fruit de kruidenmix (boemboe) in 2 eetlepels olie en voeg de kip en ham of spek toe. Bak de kool en prei mee. Hierna beetje bij beetje de bami toevoegen en opbakken. Schep alles goed om en voeg de ketjap (zoet) en sojasaus (zout) toe. Voeg de selderij toe (niet meebakken). Tot slot het spiegelei over de bami goreng leggen.
TIP: serveren met sambal brandal, atjar en krupuk.