• Nederlands
  • English

De leverancier voor al uw

ASIAN FOOD

☎ bel ons: 070-3011700

Bánh da Lợn

Bánh da Lợn Bánh da Lợn Bánh da Lợn

Ingrediënten

voor de groene lagen:
– rijstmeel 80 g
– tapiocazetmeel 240 g
– kokosmelk (17% vet) 200 ml
– gele boontjes (yellow beans) 100 g
– suiker 100 g
– pandanblad (voor de groene kleur)

voor de witte lagen:
– rijstmeel 35 g
– tapiocazetmeel 50 g
– kokosmelk (17% vet) 200 ml
– gele boontjes 100 g
– suiker 100 g

 

Bereidingswijze

Om de groene kleur te maken, vermaal een klein stuk van het pandanblad met water en plaats dit gedurende 6 uur in de koelkast.

de groene lagen:
Meng de kokosmelk, tapiocameel, rijstmeel en suiker en roer dit goed door.

de witte lagen:
Week de gele boontjes (yellow beans) gedurende 6 uur in water en kook deze daarna met 300 ml water. Wanneer de massa zacht is dan is deze gereed.
Doe de kokosmelk, tapiocameel, rijstmeel, suiker en gele boontjes mix in een blender en mix deze goed.

Gebruik een vorm in een pan met gaatjes (om te stomen), met water. Doe een laag groen in de vorm en voeg na 5 minuten wit toe. Herhaal dit per laag enkele keren. Laatste 20 minuten koken.

Warm eten van deze Vietnamese Bánh da Lợn (steamed layer cake) is lekker, of bewaar in de koelkast om koud te eten.