Benodigdheden:
Babaganoush (voor recept Mamaganoush, aubergine vervangen door courgette)
- 2 aubergines
- olijfolie
- 1 theelepel Flowerbrand knoflookpuree
- 1 citroen
- zout
- 2 eetlepels Capsi Sesampasta Tahini
Bereidingswijze:
- Oven voorverwarmen op 200 graden Celsius.
- Aubergines halveren in de lengte en het vruchtvlees kruislings snijden (probeer de schil niet door te snijden).
- Aubergines met het vruchtvlees naar boven toe gericht op een bakplaat plaatsen.
- Strooi een beetje zout over het vruchtvlees.
- Rooster de aubergines ongeveer 35-45 minuten in de oven.
- Aubergines uit de oven halen en ongeveer 5-7 minuten laten afkoelen.
- Vruchtvlees uit de aubergines scheppen en in een ruime schaal doen (kan ook fijner gehakt worden).
- Halve citroen (uitpersen), knoflookpuree en de sesampasta Tahini in de schaal er bij doen en goed mengen.
- Breng eventueel op smaak door extra zout, citroen of peper toe te voegen en eventueel extra Tahini toevoegen (beetje voor beetje, niet met eetlepels tegelijk).
- Goed mengen, moet een smeuïg mengsel worden en laten afkoelen.
Serveren samen met Libanees of Turks brood.