Ingrediënten
- 750 gram in grove stukken gesneden varkensvlees
- 1 grote fijngesneden ui
- Daily rijstolie
- 2 geschilde en in blokjes gesneden aardappelen
- 2 in schijfjes gesneden rode lomboks
- 4 theelepels Flowerbrand knoflookpasta
- 2 kopjes dikke Dhillon cocoscréme (santen)
- 2 theelepels Vanka-Kawat ketoembar gemalen (koriander)
- 1 theelepel Vanka-Kawat komijnzaad gemalen (djinten)
- 1 theelepel Vanka-Kawat koenir gemalen (curcuma)
- 2 blaadjes Erawan purutblad gedroogd
- 1/2 theelepel Vanka-Kawat gember gemalen (djahe)
- peper en zout
- water
Bereidingswijze
Kook het vlees in water, laat het uitlekken en bewaar de bouillon.
Fruit in de rijstolie de knoflookpasta, ui, rode lomboks, ketoembar, curcuma, djinten en de djahe. Bak hierin het vlees even op en voeg er de cocoscréme (santen), aardappel en de djeruk-purutblaadjes aan toe.
Laat het geheel op een klein vuur, 20 minuten sudderen tot het vlees goed gaar is en de saus is ingedikt. Let op dat het niet doorkookt!