• Nederlands
  • English

The supplier for all your

ASIAN FOOD

☎ call us: 003170-3011700

Varkensvlees Babi Ketjap (variant 2)

Ingrediënten

  • 500 gram in blokjes gesneden varkensvlees
  • 4 grote fijngesneden uien
  • Daily rijstolie
  • 1 bouillonblokje
  • 1 eetlepel suiker
  • Ketjap A ketjap A manis kentel
  • 2 eetlepels Flowerbrand knoflookpasta
  • 1 theelepel Koningsvogel sambal badjak
  • 1 theelepel Flowerbrand sambal oelek
  • 1 theelepel Vanka-Kawat gember gemalen (djahe)
  • 1 schijfje Vanka-Kawat gember geschild (diepvries)
  • peper en zout
  • water

Bereidingswijze

Wrijf het vlees in met het zout en de peper en braad het in de rijstolie tot het licht bruin is.

Voeg de ui, sambal, knoflook, gemberpoeder, het schijfje gember, de suiker, het bouillonblokje en een flinke scheut ketjap toe.

Roer het geheel door elkaar en laat het met de deksel op de pan een 1/2 uur sudderen. Hierna nog een kwartier met het deksel schuin op de pan het vocht in laten dampen.