Ingrediënten
- 250 gram in blokjes gesneden rundvlees
- 1 grote fijngesneden ui
- Daily rijstolie
- 1 stukje Flowerbrand trassi bakar
- 4 theelepels Flowerbrand knoflookpasta
- 2 eetlepels Ketjap A ketjap A manis kentel
- 4 fijngesneden rode lomboks
- 2 middelgrote tomaten
- 2 theelepels Flowerbrand petis udang
- peper en zout
- water
Bereidingswijze
Leg de tomaten even in kokend water, pel ze en snijd ze in kleine stukjes.
Meng de ui, knoflookpasta, trassi, petis, rode lomboks, tomaten, ketjap, peper en zout. Wrijf het vlees ermee in en laat het 1/2 uur intrekken.
Verwarm de rijstolie en bak er het vlees 10 minuten in. Temper het vuur en voeg er zoveel water aan toe zodat het vlees net onder staat. Laat het geheel sudderen tot het vlees gaar is.