Ingrediënten
- 500 gram runderlappen
- 2 fijngesneden uien
- Daily rijstolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 kopje in warm water geweekte Kokki Djawa cocos geraspt
- 2 eetlepels Flowerbrand knoflookpasta
- 1 theelepel Vanka-Kawat ketoembar gemalen (koriander)
- 1 theelepel Vanka-Kawat gember gemalen (djahe)
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 theelepel chilipoeder
- peper en zout
- water
Bereidingswijze
Wrijf het vlees in met peper en zout, kook deze, laat ze uitlekken en bewaar de bouillon.
Snijd het vlees in blokjes en meng ze goed met de kerrie, djahé, ketoembar, chilipoeder en de helft van het citroensap. Laat dit geheel even intrekken.
Fruit in de rijstolie de ui, knoflookpasta en het vlees gedurende 15 minuten. Voeg er 3 kopjes bouillon aan toe, de klapper (=cocos) en het overgebleven citroensap.
Laat het geheel op een klein vuur minstens 1 uur sudderen.