Ingrediënten
- 1 kilo in stukken gesneden kip
- 1 ons gepelde garnalen
- Daily rijstolie
- 1 grote aardappel
- 3 eieren
- 1 grote gesneden ui
- 2 eetlepels Flowerbrand sojasaus yellow label asin zout
- 4 theelepels Flowerbrand knoflookpasta
- 100 gram schoongemaakte taugé
- 1 schoteltje fijngesneden selderij
- 200 gram stoofsla (of andijvie of paksoi)
- Kokki Djawa uitjes gebakken
- 1/2 theelepel Vanka-Kawat gember gemalen (djahe)
- 1 theelepel Vanka-Kawat koenir gemalen (curcuma)
- zout en peper
- 2 liter water
Bereidingswijze
Kook de kip met wat zout in twee liter water gaar, laat het uitlekken en pluk het vlees van het bot. Was de stoofsla (of andijvie of paksoi), snijd het in grote stukken en laat het drie minuten in de bouillon meekoken. Kook de aardappel gaar en snij ze in plakken. Kook de eieren hard, pel ze en snij ze in plakken. Fruit in wat rijstolie de knoflookpasta en de ui en voeg er, als de ui bruin is, de garnalen en de sojasaus aan toe. Voeg er de stukjes kip en de plakjes aardappel aan toe en breng het geheel op smaak met de kruiden. Laat dit geheel, in de aan de kook gebrachte bouillon, mee sudderen. Serveertip: Leg op een diep bord wat taugé, sla en wat plakjes ei. Schep er wat bouillon met inhoud over en garneer het met de gebakken uitjes en de selderij. Serveer dit gerecht met onze witte rijst.