Ingrediënten
- 300 gr kipfilet (gesneden in 7-10 stukjes)
- Daily rijstolie
- Nutco cocosmelk
- 50 gr Daily currypasta massaman
- 4 stukjes Vanka-Kawat cardamom heel
- 4 laurierblaadjes
- 3 eetlepels Vanka-Kawat kaneel gemalen
- 30 gr Flowerbrand tamarindepasta
- 2 eetlepels Daily vissaus
- Flowerbrand gula djawa (palmsuiker)
- 2 aardappelen
- 15 gr geroosterde pinda’s
- Daily rijst jasmijn
Dit recept is voor een medium 1-2 personen bowl.
Mix 100 ml kokosmelk met 100 ml water and houd 200 ml kokosmelk apart in een kom. Doe wat rijstolie in een pan op medium warmte en wanneer dit heet is, doe the massaman currypasta erbij (meer/minder bepaalt de heetheid). Roerbak totdat het aroma vrijkomt, voeg de 200 ml kokosmelk toe en laat dit 5 minuten koken. Voeg toe de tamarinde, de cardamom, de laurierblaadjes en de gemalen kaneel. Wanneer dit heerlijk geurig is, zet de warmtebron laag. Doe wat rijstolie in een pan en wanneer dit heet is, braad de kipstukken aan gedurende 30 seconden. Kook de aardappelen in heet water, koel deze af in koud water en snijd in stukjes. Warm de massaman soep op en voeg dan de mix 200 ml kokosmelk en water toe en laat dit 5 minuten doorkoken. Doe er wat vissaus bij. Daarna de smaak balanceren met zoet door er palmsuiker aan toe te voegen. Voeg de aangebraden kipstukken toe totdat deze gaar zijn. Voeg de gekookte aardappelstukjes toe en de geroosterde pinda’s. Van de warmtebron afhalen.
Serveren met heerlijk geurende witte Thaise jasmijn rijst.