• Nederlands
  • English

De leverancier voor al uw

ASIAN FOOD

☎ bel ons: 070-3011700

Kip Ajam Opor

Ingrediënten

  • 1 kilo in stukken gesneden kip
  • 2 grote fijngesneden uien
  • Daily rijstolie
  • 6 fijngestampte Flowerbrand kemirinoten
  • 1 kopje Dhillon cocoscréme (santen)
  • 1 eetlepel Flowerbrand gula djawa (palmsuiker)
  • 4 theelepels Flowerbrand knoflookpasta
  • 1 stukje Flowerbrand trassi bakar
  • 1 theelepel Vanka-Kawat laos gemalen (galanga)
  • 2 blaadjes Vanka-Kawat daon salamblad
  • 2 blaadjes Erawan purutblad gedroogd
  • 1 seréhstengel Vanka-Kawat sereh gras (diepvries)
  • 1 afgestreken dessertlepel Vanka-Kawat ketoembar gemalen (koriander)
  • zout
  • water

Bereidingswijze

Kook de kip in water half gaar. Fruit in wat rijstolie de fijngestampte kemirinoten, uien, knoflookpasta, ketoembar, trassi, suiker, zout en de laos.

Voeg er de cocoscréme (santen), seréhstengel, daun salam blaadjes en djeruk purut blaadjes aan toe.

Voeg er nu de gekookte kip aan toe en laat het langzaam gaar worden tot het geheel goed ingedikt is.