• Nederlands
  • English

De leverancier voor al uw

ASIAN FOOD

☎ bel ons: 070-3011700

Kip Ajam Kerrie

Ingrediënten

  • 1 kilo kip
  • 2 grote fijngesneden uien
  • Daily rijstolie
  • 40 gram bloem
  • 2 blaadjes Vanka-Kawat daon salamblad
  • 2 theelepels Flowerbrand knoflookpasta
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 2 afgestreken eetlepels kerriepoeder
  • peper en zout
  • 1 liter water

Bereidingswijze

Kook de kip in water waaraan de peterselie, een deel van de uien, peper, zout en de salamblaadjes zijn toegevoegd. Zorg dat ongeveer een halve liter bouillon overblijft.

Haal, als de kip gaar is, de pan van het vuur. Pluk de kip in kleine stukjes en zeef de bouillon. Fruit in wat rijstolie de overgebleven ui in de kerrie en knoflookpasta tot de uien bruin zijn. Doe een deel van de bouillon in een kom en roer alle bloem er rustig door totdat een glad mengsel ontstaat. Doe dit in de pan en roer het geheel goed door.

Voeg al roerend de rest van de bouillon toe zodat een saus ontstaat. Laat dit alles op een klein vuur indikken en voeg er de stukjes kip aan toe.