• Nederlands
  • English

De leverancier voor al uw

ASIAN FOOD

☎ bel ons: 070-3011700

Bastilla Mena

Roti Paratha Bastilla Mena

Een Bastilla Mena (pastei Middle East) is een vegetarisch fusion gerecht. Ook is het mogelijk hier een variant van te maken met vis of vlees of zelfs vegan. Een Bastilla is van oorsprong een Griekse hartige taart.

Ingrediënten:

  • 1 pak Spring Home Roti Paratha
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 ui fijngesneden
  • klein blikje Nature’s Charm jonge jackfruit
  • 200 gram feta kaas
  • 300 gram verse spinazie
  • 2 gekookte aardappelen in dunne schijfjes
  • 5 eieren geklutst
  • Za-atar of een kruidenmix met oregano en/of droge munt

Bereidingswijze:

  • Neem een rond bakblik van 26 cm doorsnee en bedek die met bakpapier.
  • Plak 4 roti Paratha vellen aan elkaar (houd 1 vel achter).
  • Maak een bodem van deze 4 vellen.
  • Bak in een pan: ui en knoflook en roerbak de spinazie.
  • Voeg de geklutste eieren toe en zodra die gestold zijn, neem de pan van het vuur.
  • Doe deze massa in een koude kom, anders wordt de spinazie te gaar en de eieren te bruin.
  • Voeg de verkruimelde feta kaas toe.
  • Voeg het uitgelekte, uitgeplozen blikje jackfruit toe.
  • Voeg de aardappelschijfjes toe.
  • Meng alles goed.
  • Meng een theelepel za-atar door de massa.
  • Stort het mengsel in het bakblik, houd flinke deegranden over. Sla de deegranden om het mengsel, leg het overgebleven Roti Paratha vel op het mengsel. Maak de pastei dicht. Prik met een vork een paar gaatjes in het rotivel dat je erop legt, anders rijst die teveel.
  • In een voorverwarmde oven is deze Bastilla in 20-25 minuten krokant en klaar om opgediend te worden!
  • Serveer er Turks brood en een gemengde salade bij.